joomplu:714

Resan från Sverige till Chiang Rai gick i stort sett bra. Vi startade i tid och landade över en timme före utsatt tid i Bangkok, vilket gjorde att vi hade gott om tid att komma på hur vi skulle göra vid pass och tull när vi hade bagage checkat hela vägen till en inrikes flygplats. Vi fick en del motstridiga uppgifter längs vägen, men det visade sig att man skulle gå direkt mot inrikes transfer utan att passera den stora passkontrollen. Det fanns en speciell passkontroll mellan utrikes- och inrikesterminalerna som man fick använda. Bagaget tullade vi in i tullen i Chiang Rai. Vi som skulle tulla in vårt bagage fick en liten klisterlapp fastsatt på bröstet som visade att vi skulle gå till den internationella bagagekarusellen.

Tyvärr hade hotellet glömt att vi bokat hämtning från flygplatsen så efter ett telefonsamtal och ett antal ursäkter fick vi ta en taxi till hotellet på deras bekostnad. Dessutom fick vi tillbaka mellanskillnaden mellan taxin och det vi betalat. Plus ett antal ytterligare ursäkter...

Den överhoppade natten på resan hit utan någon direkt sömn, har gjort sig påmind hela dagen. Vi har försökt hantera den genom att ligga vid poolen och dricka gott bryggkaffe gjort på mörkrostade bönor odlade i bergen utanför Chiang Rai. Vi rekommenderar starkt kaféet The Rostery.