joomplu:714

Innan vi gick till bilen för avfärd mot vattenfallet började några i resortpersonalen och vår reseledare att peka upphetsat mot klippväggen bakom resorten. Efter många om och men lyckades även vi som råkade vara i närheten få syn på det lilla svarta djuret som klättrade fram mellan klippskrevorna. Det var en laotisk bergsråtta (Laonastes aenigmamus). Den var svår att få syn på och ännu svårare att fånga på bild.

Det var en ganska ansträngande vandring upp mot vattenfallet, men vi såg fram mot att få se det höga vattenfallet. När vi kom fram visade det sig att det mest bara var en liten rännil som hoppade nedför sluttningen på några ställen. Vi fick dock en trevlig skogsvandring med en kunnig lokalguide som visade oss på olika medicinalväxter. Vår lokalguide var förresten klädd i en sliten kostym och de lackskor som är obligatoriska för statstjänstemän i Laos, samt en machete. Macheten var tvungen att användas några gånger för att röja väg.

Vi hann med en tripp till en naturlig källa där vattnet var turkosfärgat. Vattensamlingen tjänstgjorde också som simbassäng.