joomplu:714

Vi började förmiddagens rundtur bland Vientianes sevärdheter med ett besök på ett ett museum där det tidigare funnits en smaragd-buddha. Den återfinns numera i Bangkok efter att den tagits som krigsbyte av Siam på 1800-talet. Vi gick sedan vidare och tittade på presidentpalatset och nationalpagodan som båda låg i bredvid varandra. Som gammal fransk koloni finns förstås en triumfbåge i stadens mitt som vi gick upp i och tittade på utsikten.

Efter ett besök hos organisationen Cope som hjälper personer som förlorat kroppsdelar på grund av odetonerad ammunition åkte vi till en av stadens finaste restauranger och åt en sista lunch tillsammans med vår reseledare och den chaufför vi haft senaste veckan. Vi tackade dem med lite extra dricks innan vi blev skjutsade tillbaka till hotellet. Direkt efter vi blev avsläppta och mer personliga avsked påbörjade de den 15 timmar långa bilresan tillbaka till Luang Prabang.

På kvällen åt alla deltagare i resan kvällsmat tillsammans eftersom vi redan i morgon börjar åka hemåt vid olika tidpunkter.