joomplu:714

I går kom vi fram till Manila, Filippinernas huvudstad. Vi landade planenligt runt kl 18 lokal tid efter en mycket lugn och smärtfri resa. Långflygningen mellan Frankfurt och Manila var ovanligt "skuttfri", kaptenen tände inte "fasten seatbelt"-skylten en enda gång under resan, förutom start och landning. När vi kom fram till Manila åkte vi taxi till hotellet (400 meter!), tog ut pengar och åt mat.

I morse åt vi frukost kl 8 (2 på natten svensk tid). Sen åkte vi till inrikesterminalen på flygplatsen för att komma i tid till planet till Tagbilaran. Vi var där i riktigt god tid, hela två timmar före avgång. Tomas glömde bort att han hade tax-free flaskor i handbagaget och var tvungen att checka in den lilla väskan, något orolig för innehållet. Det visade sig inte vara några problem, de satte på en lapp som det stod "fragile, wine" på, och väskan inklusive innehåll var helt. Gör om det om ni kan SAS!

På Cebu Pacific Air-planet (Airbus 319) till Tagbilaran så hände något som ingen av oss har varit med om i ett flygplan förut. Kabinpersonalen drog igång med en tävling en bit in på flygningen. De nämnde ett föremål, och den som först visade upp ett sådant föremå, t.ex. mobiltelefonladdare, vann ett pris.

Nu har vi kommit fram till resorten på Tagbilaran och ska just gå iväg för att äta middag.