joomplu:714

Idag kom Plan och mötte oss vid hotellet redan kl 07.00. Vi började med att äta frukost på en restaurang innan vi gick in på stormarknaden och handlade. Vi köpte med oss en del konserver och andra "bra-att-ha" saker till familjen och godis till byns barn (och vuxna...).

När vi kom fram till byn träffade vi först byrådet innan vi mötte fadderfamiljen. Det blev ett hjärtligt återseende mellan Anita och Leif och fadderfamiljen. Sedan gick vi till deras hus där alla grannar hade ordnat ett välkomstprogram med tal och underhållning. Innan vi åt lunch ordnade vi godisregn för alla och delade ut ballonger och lite småleksaker till barnen.

Efter lunchen åkte vi till byn S:t Paz som firade sin fiesta. Det lokala högstadiet hade ordnat med parad och när de uppträdde på byns basketplan fick vi sitta på första parkett, bredvid byrådets ordförande. När uppträdandet var klart blev vi bjudna på mat hos familjen Amore. De verkade se det som en stor ära att ha bjudit utlänningar på mat hemma hos sig.

Innan vi for tillbaka till Sogod satt vi och pratade lite i Plans lokalkontor i San Francisco. Mamma Emilia vara mycket rörd över det stöd det har varit för hennes familj att ha faddrar utomlands.