joomplu:714

  • Expedition Himalaya 2005

    Dzongri i Sikkim, Indien, Expedition Himalaya 2005.

  • Rundresa Indien 2005

    Kamelmarknaden i Pushkar, Indien 2005.

  • Angkor Wat 2003

    Angkor Wat, Kambodja 2003.

  • Bhutan 2015

    Tigernästet i Bhutan, Himalaya 2015.

  • Mount Everest 2015

    Solnedgång över Mount Everest, Himalaya 2015.

  • Kina 2008

    Panda i Chengdu, Kina 2008.

  • Filippinerna 2007

    Bohol, Filippinerna 2007

  • Halongbukten

    Halongbukten, Vietnam 2017.

  • Burma 2012

    Järnvägsbro över Gokteik-ravinen, Burma 2012

  • Lhasa 2015

    Potalapalatset i Lhasa, Tibet, Himalaya 2015.

Det röda på tallrikarna ÄR chiliNu har vi kommit till Chengdu i Sichuanprovinsen. Vi flög hit med Sichuan Airlines och till skillnad från i Europa så fick man ett varmt mål mat även i ekonomiklass. Maten var mycket smakrik och god. I Peking tog vi tunnelbanan till expresståget till flygplatsen. Det gick alldeles utmärkt och kostade 27 yuan per person.

 

Bredvid Niclas på flygplanet satt en kinesiska som hälsade och Niclas hälsade artigt tillbaka (med ett av de få kinesiska ord han kan). Tillbaka kom då en hel skur av kinesiska ord tillbaka. Sedan började en dialog med pekande i kartor och ritande på papper...

För att vara säkra på att komma till rätt hotell utan att kunna kinesiska lade vi in en bild på hotelloggan och adressen på kinesiska i mobiltelefonen. Den visade vi för taxichauffören som förstod direkt. Hela 44 yuan fattigare var vi sedan framme vid hotellet. Hotellet var ett riktigt kap. Vi hade bokat på nätet till 248 yuan natten för dubbelrum inklusive frukost. Det var ett bra medelklasshotell med bl.a. bredband gratis på rummet (sitter just nu och utnyttjar det). Vi har återigen lyckats få rum på vår turvåning nummer 13, dock inte rum 1313 denna gång utan 1302...

Restaurangen vi hittade i kväll var även denna gång utan engelsk meny, men med bonusen pesonal som inte alls kommunicerade på engelska. Vi lyckades på något sätt beställa tre rätter i stället för två. Maten var helt klart av det starkare slaget som man äter här i Sichuan. Efter en stund domnade delar av munnen bort. För att dämpa styrkan fick vi ett fat med något som smakade inlagda rädisor och det fungerade faktiskt.