joomplu:714

I förrgår kväll fick vi till slut, efter en stunds letande, få tag på en Bed&Breakfast. Vi lyckades hitta en nystartad B&B, Rowan Cottage, i Drumnadrocnit (västra stranden av Loch Ness) som inte var fullbokad. När vi hade packat in oss i rummet letade vi oss iväg till en pub där vi åt och drack gott.

På morgonen fick vi en stor frukost. När vi checkat ut åkte vi till en gammal slottsruin, Urquarth, några km utanför byn. När vi tittat på ruinerna passade vi på att spana efter sjöodjuret. Just den här dagen verkade monstret vara i någon annan del av sjön, så vi fick tyvärr ingen bild på det.

När vi var nöjda med odjursletandet åkte vi till staden Fort William vid foten av Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis. Här börjar dessutom den caledonska kanalen som sträcker sig till Inverness på den skotska östkusten. När vi kommit fram och fixat allt boende utom de sista nätterna i Edinburgh, åkte vi till en 110-årig järnvägsbro. Bron som ligger ca 2 mil väster om Fort William, sträcker sig över en dalgång och är ganska lång och krökt. Det här är för övrigt bron som användes för filminspelningen av några av Harry Potter-filmerna.