joomplu:714

Huai YangI dag tog vi en taxi till provinshuvudstaden Prahuap Kiri Khan för 170 kr. Först var vi till tempelberget med apor i utkanten av staden. Vi blev avsläppta vid foten av en lång trappa som visade sig bestå av 396 trappsteg rakt upp för berget. Längs trappan myllrade det av apor som var totalt orädda för människor. På förmiddagen, när vi var där, höll nästan alla apor på att plocka varandra i pälsen. Uppe på berget låg ett tempel, några små statyer och en stupa. Det var också en mycket fin utsikt där uppifrån.

 

När vi kom ner från berget åkte vi till marknadsplatsen. Sedan gick runt på egen hand i tre timmar och shoppade, åt mat och tog ut pengar. Shoppingen var riktigt kul eftersom utbudet av affärer var mycket större än i den lilla byn Huai Yang. Det var dessutom ofta bättre beställt med engelskakunskaperna i affärer och restauranger. Maten var också billigare än i Huai Yang.

När vi kom hem tittade en av grannarna över som ska åka hem med samma flyg som oss. För några dagar sedan föreslog vi att vi kunde dela taxi till Bangkok och nu berättade han att han bokat en stor taxi åt oss. Sedan gick vi till poolen och svalkade oss efter hettan i centrum i Prachuap.