joomplu:714

Fisketur och snorkling Ko ChanI dag åkte vi på snorkling- och fisketur till Ko Chan och Ko Thai Si utanför nationalparken i Huai Yang. Leif och Anita snorklade medan jag, Susanne och Tomas fiskade. Fiskarna bland de grunda korallreven fick finna sig i att lämna ifrån sig ett hundratal fotografier, med sex fiskar från de djupare vattnen fick sätta livet till. Mycket sol och värme och härliga havsvyer.

 

Turen arrangerades av Kellys coffee shop och vi avreste därifrån vid elvatiden på förmiddagen. Vi åkte flak rätt ut på motorvägen mot vad som visade sig vara nationalparken Hat Wanakon. Där ville de att vi skulle betala besöksavgift, men det tyckte inte turarrangören att han hade råd med. Vi vände helt sonika tillbaka till byn och åkte bakvägen in till nationalparken där det inte finns någon parkvakt.

Det var en handfull barn i tre till tioårsåldern med på turen ut till öarna Ko Chan och Ko Thai Si. Båtturen tog en halvtimme i femton knops fart. Där började vi med att äta lunch innan vi fiskade. Efter en knapp timmes fiskande tröttnade barnen och vi åkte till stranden med dem. Jag, Tomas och Susanne åkte tillbaka ut och fiskade i två timmar till.

Jag fick både första och andra fisken och Sussi fick tredje. Storfiskaren Tomas som var en påhejare bakom turen såg inte ut att få någon fisk alls, men han repade sig och drog upp tre småfiskar på raken innan vi vände hemåt. Vi utövade någon form av djupmete med bläckfisk som agn. Helst skulle kroken ner på botten samtidigt som man rörde betet upp och ner för att locka fiskarna att hugga.