joomplu:714

I går, innan tåget lämnade Hanoi klockan 19.30, hade vi en hel dag kvar för att utforska Hanoi. Efter en förmiddagskaffe på en takterass med utsikt över Hoan Kiem sjön kryssade vi oss igenom den intensiva trafiken mot Army museum. När vi kom fram så skulle museet stänga för lunch så vi fick ändra planerna och gå till Tempel of literature först. På detta ställe studerade kungarna för flera hundra år sedan. Det fanns 82 minnesstenar över personer som tagit doktorsexamen här på 1600- och 1700-talen. Vi hann även äta lunch bestående av en baguette och cappuccino innan armémuseet öppnade.

På armémuseet fanns det utställningar om vapen och stora slag som vietnameserna hade varit med om genom århundraden. Största tonvikten låg på kriget mot USA med en hel del gammal utrustning som både vietnameserna och amerikanarna hade använt under kriget. Det fanns också mängder med rester av nedskjutna plan, bomber och annan utrustning.

På kvällen fixade vår guide taxi till järnvägsstationen. Väl ombord på tåget till Hué så bjöds vi på äppelvin och något som liknade falukorv till konsistensen av vår guide. Innan vi somnade så blev det en jakt på ett par kackerlackor som fanns i vår kupé.