joomplu:714

I morse vaknade vi på tåget ett par timmar norr om Hué. Så värst mycket sömn hade det dock inte blivit, framförallt på grund av de hårda madrasserna, men också därför att järnvägen var mycket ojämn vilket innebar att vagnen gungade upp och ner i takt med ojämnheterna. Förresten; klassen vi åkte i hette "soft sleeper"! Nästa överraskning kom när vi skulle öppna vårt frukostbröd och upptäckte att möss redan hade tagit sig in i påsen och kalasat på innehållet!

Vi hade bara en dag i Hué så vi hade bokat en buss tillsammans i gruppen som inte ingick i resan för att hinna med så många sevärdheter som möjligt, däribland den Förbjudna staden, vegetarisk lunch i ett nunnekloster och mausoleet efter kungen Tu Duc. Hué var huvudstad i Vietnam 1803-1945.

På kvällen följde vi med Linh till ett av stadens bästa nudelrestauranger där vi åt nudelsoppa med typiska mellanvietnamesiska smaker för 28 kronor per person, inklusive en öl. Vi avslutade kvällen med en "mint chocolate ice blend" på en av inneställena längs huvudgatan.