joomplu:714

MonywaI Monywa har vi inte kommit åt Internet. Förmodligen berodde det på konflikten mellan polisen på ena sidan och bybor och munkar på den andra om en koppargruva utanför staden som regeringen sålt till kineser.

Hur som helst åkte vi från Mandalay till Monywa i lördags. Längs vägen stannade vi bland annat vid världens längsta träbro byggd i teak, U Bein, som är 1,2 km lång. Vi åkte även båt ut till ön Ava där Burma hade sin huvudstad på 1300-talet.

I Monywa tillbringade vi söndagsförmiddagen med att åka till ett berg där hundratals smågrottor var uthuggna ur berget. De flesta hade en staty av Buddha och målningar på väggarna. På väg till grottorna passerade vi koppargruvan där det var oroligt i torsdags. När vi åkte till Monywa fick vi förhållningsorder av den lokale guiden att inte prata med munkar eller fotografera polis eller militär samt att undvika folksamlingar. De enda spår vi såg av att något hade hänt var ambulanstrafik som verkade onormalt omfattande. På eftermiddagen intog vi adventsfika på ett nyöppnat kafé. På kvällen titta vi på solnedgången vid en 130 meter hög nybyggd buddhastaty.

I dag har vi åkt till Bagan via Pakkuku. Från Pakkuku till Bagan åkte vi båt på Irrawaddyfloden.

You have no rights to post comments