joomplu:714

Den Förbjudna StadenI dag var den första hela dagen i Peking. Vi gav oss förstås ut på äventyr det första vi gjorde. Med ryggsäckar och kameror (två var) i högsta hugg gav vi oss iväg mot Himmelska Fridens Torg. Just som vi trodde att vi kommit fram till torget var trottoaren avspärrad.

Nåja, tänkte vi, det är säkert en kortegeväg för delegaterna till toppmötet mellan EU och de asiatiska länderna som hålls i Peking. Vi vände och letade oss vidare en annan väg. Den här gången upptäckte vi att hela torget var avspärrat! Kineserna vill uppenbarligen inte att något ska hända på torget under toppmötet... Vi rundande helt enkelt torget och tog sikte på Mao-porträttet på ingången till Den Förbjudna Staden.

In till museidelen fick man betala inträde och hyra en automatisk audioguide. Självklart hyrde vi en sådan på världsspråket svenska. När vi kom till en förutbestämd plats började en kinesiska prata svenska i lurarna. Hon hade lite svårt med med "r" och "l", men annars att förstå.

Den Förbjuda Staden är stor. Det finns många rikt utsmyckade byggnader och stora torg. Vi vandrade runt och tittade och lyssnade i fyra timmar, och då hade vi bara orkat med drygt hälften... 

På väg tillbaka hittade vi en liten fotoaffär som sålde kontantkort med China Mobile. Numer kan ni nå oss på följande nummer:

Niclas: 00 86 1 501 084 9945
Jonas: 00 86 1 501 084 9940

Väl tillbaka i hotell upptäckte vi att det fanns trådlöst nätverk i lobbyn, vilket gör att ni kan läsa dagens berättelse med å, ä och ö!

Kommentarer   

#2 InköpsanmodanGästanvändare 2008-10-24 13:49
Kan man fortfarande köpa "Maos lilla röda"?
#1 InvägningGästanvändare 2008-10-24 13:47
Fick "rosatröjan" andra veckan i rad :cry::
Hade gått upp 1 kg till !!!
Tänker nog sluta vara med på invägningarna om detta ska fortsätta. Ha det bra.

You have no rights to post comments