joomplu:714

FågelboetI morse hoppade vi på tunnelbanan vid Himmelska Fridens Torg. Det visade sig vara ett billigt och enkelt sätt att resa i Peking. För 2 kr kunde man åka var som helst i hela tunnelbanesystemet. Vi gav oss iväg mot OS-arenorna. För att komma dit fick byta tre gånger. Alla namn var skyltade på kinesiska och engelska så det var mycket enkelt.
Väl på plats vid OS-arenorna visade det sig att vi inte var själva. Det verkade som om det var ett populärt turistmål bland kineser. Vi såg inte många västerlänningar, men däremot tusentals kineser. Vi nöjde oss med att beskåda arenorna från utsidan, trots att man mot en inträdesavgift kunde få komma in. Vi slog förresten på stort och investerade i resans första souvenirer: Varsin pin med OS-loggan.

Vi kostade sedan på nytt på oss en tunnelbanetur, denna gång till Pärlmarknaden. Det var en nätt liten resa på knappt en timme (för 2 kr). Väl framme vid Pärlmarknaden hittade vi en undanskymd marknad bakom det berömda. Där hittade vi till sist lite mat innan vi började gå omkring. Det fanns mycket "märkesvaror" att handla och många påstridiga försäljare. Vi lyckades dock att undvika att handla med motiveringen att vi skulle komma tillbaka om fem veckor.

I den riktiga Pärlmarknaden lyckades vi inte klara oss undan att shoppa. Jonas hittade nämligen objektivet till systemkameran som han försökt få tag på ett halvår i Sverige. Efter lite prutning hamnade priset på 2300 kr. Niclas slog till på ett minneskort till kameran som visade vara trasigt när vi kom tillbaka till hotellet...

Kommentarer   

#1 Halloween!Gästanvändare 2008-10-25 14:30
Hej! Låter som ni har fullt upp att upptäcka Kina.
Själv så har jag pyntat inför Halloween idag i bagerit, vi får se om någon vågar sig in.
Ha det bra! :twisted:

You have no rights to post comments