joomplu:714

Darjeeling och YuksamNu har vi kommit till Yuksam, startpunkten för vandringen. Resan hit tog två dagar på smala, delvis raserade vägar. Vägarna har vindlat sig fram längs bergssluttningarna och upp och ner mellan pass och dalgångar. Utsikten var fantastisk, men ibland lite skrämmande när stupen bara var en halvmeter från bussen. På vägen har vi besökt några buddistiska kloster som tillhör olika inriktningar av den lamaistiska buddismen.

Här i Yuksam har vi legat en natt och kommer att ligga här en natt till. Igår var vi till posten och köpte frimärken och postade vykort. Postkontoret låg hemma hos postmästaren och var stor som en större garderob. Vi lånade lim för att klistra fast frimärkena och allteftersom frimärkena kom på plats så stämplade han vykorten med en riktig gjutjärnsstämpel. Idag har vi varit upp till Sikkims äldsta tempel, som ligger en dryg halvtimmes promenad från vår tältplats.

Imorgon bitti börjar vi vår vandring, så nästa uppdatering av dagboken blir troligen inte förrän vi kommer till Gangtok.