joomplu:714

Färsk matfiskI dag bestämde vi oss för att vi ha en lugn dag efter heldagen vid muren i går. På förmiddagen passade vi på att skriva i dagboken och lägga ut bilder. Till lunch hade vi bestämt att vi skulle prova på den lokala McDonalds-menyn. Vi åkte nämligen förbi en sådan restaurang med taxin igår. Frågan var bara exakt var den låg...

Vi lunchtid gav vi oss av mot tunnelbanan. Varför betala för en dyr taxi (ca 10 kr) när man kan åka tunnelbana var som helst i Peking för 2 kr per person? Vi klev av vid tunnelbanestationen vi trodde låg närmast. Där låg en dator- och elektronikmarknad som vi trodde. Nu var bara frågan åt vilket håll MCDonalds låg. Vi började med att gå in på marknaden och fick tag i en tvåmeters nätverkskabel, som vi efter en stunds prutande lyckades få ner till 10 kr. Sedan chansade vi och gick åt det håll som kändes bäst. Just som vi var på väg att gå in i en Seven-eleven-butik fick vi syn på McDonaldsrestaurangen. Vi fick oss var sin smakrik kycklingburgare gjord på filéer (ingen färsburgare). Burgaren var smaksatt med en ganska rejäl dos chili. Till det fick vi fanta med mjukglass i (ingick i menyn).

När vi ätit färdigt hittade vi en stormarknad tvärs över gatan där de sålde allt vad ett hushåll kan behöva. I matavdelningen hittade vi, förutom var man brukar hitta hemma i Sverige, levande matfiskar och sköldpaddor.

Nu är set dags att ge sig ut och äta middag. I kväll kanske det är dags att prova den berömda pekingankan.

Kommentarer   

#2 BrudarGästanvändare 2008-10-27 20:12
Vart är alla brudar då??? :lol:
#1 Gott!Gästanvändare 2008-10-27 16:56
Mmmm.. det såg gott ut, något som jag till och med skulle kunna tänka mig att äta.
Tyvärr så är vi en kort på jobbet för det är en som just nu inte äter alls. Hoppas på snabbt tillfrisknande eftersom det är saffransdax på fredag, ni får väl se om ni kan hitta någon saffransemla!
Ser ut som ni har lika fint väder som vi haft idag sol och 9 grader.
Igår var det fejardag i Dömle vi slog nog alla rekord för det var hela nio personer som deltog, vi ska sprida ryktet att vi började med en fika på bakelser för att ha en stadig grund att städa på, så kanske någon mer blir sugen på att städa.
Ha det så himla bra ! :mrgreen: