joomplu:714

Resedagbok Vietnam 2017

De senaste dagarna har vårt liv i Huai Yang gått sin stilla lunk. Först frukost i huset för att sedan följas av solande vid stranden med efterföljande lunch. På eftermiddagen ett dopp i poolen och på kvällen middag på någon av restaurangerna runt omkring. I husen på området börjar det komma mer och mer folk. Det är fler som kommer än som åker härifrån. Det har blåst ganska kraftigt i tre dagar och temperaturen har sjunkit från 33 grader på dagen till 23. På morgnarna har det bara varit 19 grader. Om ett par timmar ska vi hänga på oss packningarna och gå iväg till järnvägsstationen. Sedan ska snabbtåget ta oss till Bangkok.

Efter ett par dagars semester med göromål som sola, bada i poolen, åka och äta, åka till stranden så känns livet helt okej här. Vi har idag haft en kylslagen dag med mulet och 28 grader varmt men det gick alldeles utmärkt att ligga på stranden för att sedan förflytta sig 25 meter och äta en väldigt god tom yam goong-soppa. Vi har även hunnit med en omgång massage och bokat tågbiljetter till hemresan. När vi kom tillbaka till huset visade det sig att frukostdisken hade hoppat in i skåpet och ölburkarna som stod på köksbänken hade fått ben och flytt. Det var nämligen städdag idag och städerskan tyckte väl att det inte var okej när det såg så ut.

 

Kvart i sju i morse tog vi tunnelbanan från hotellet till centralstationen Hua Lampong. Det tog bara tio minuter att komma dit så vi hade tid med en kopp kaffe på Black Canyon Coffee innan tåget skulle gå strax efter åtta. Vi hade köpt dyra biljetter på expresståget som på knappa fem timmar skulle ta oss de 30 milen till Huai Yang. För 120 kr per person fick vi förutom transporten även kaffe och bulle strax efter avgång samt lunch vid elvasnåret.

Vi anlände till den lilla stationen i Huai Yang exakt enligt tidtabell och fortsatte sedan till huset till fots, en promenad på 700 meter. På eftermiddagen provade vi motorcyklarna och handlade frukt och ägg till morgondagens frukost.

Julhandel blomstrar! Efter en dag i olika shoppingcentra, det ena exklusivare än det andra, så konstaterar man att julhandeln går för högtryck med det ena julgranen värre än den föregående. Och med julmusik på hög volym. Efter 10 shoppingcentra så avrundade vi kvällen på taket på Radisson Blue i Brewski baren med lokalt bryggd hantverksöl och en milsvid utsikt över Bangkoks skyline.

Nu har vi lämnat Vietnam efter 26 dagar, med endast 4 dagars marginal på visumet. Resan till Bangkok i går förmiddag gick bra, trots att flyget var en timme försenat. Vi hade beställt hämtning på flygplatsen från hotellet och det var många bilköer längs vägen, på motorvägen och framförallt de sista kvarteren in mot hotellet. Trafiken är verkligen hemsk i Bangkok.

Efter frukost var det dags att vandra iväg till Chinatown som ligger ca 4 km från hotellet, solen sken från en klarblå himmel och avgaserna låg täta längs gatorna. Efter lite kryssande bland motorcyklar och annat som rör sig på gator och trottoarer hittade vi fram. Vi hittade några marknader att botanisera på och även en kinarestaurang där vi åt dumplings. Under eftermiddagen blev det fotmassage och lite souvenirinköp.