joomplu:714

Idag hade vi tänkt att vi skulle titta på vattenfall och grottor. Tanten på pensionatet fixade en guide och en bil åt oss. Guiden kom förbi när vi åt frukost, och vi bestämde att vi skulle åka direkt efter lunch.

Vi fick en del tid över på förmiddagen, så vi tog en promenad i staden. Vi gick förbi marknaden och ner till havet. Vid vattnet träffade vi en amerikan som höll på att segla jorden runt själv. Han hade varit ute i ett och ett halvt år och trodde att han skulle vara ute lika länge till.

Kvart över tolv blev vi hämtade och skjutsade en halv mil söder om staden. Där hyrde vi motorcyklar med förare, som körde oss sex kilometer uppför berget. Vi hade varsin MC med förare, förutom Anita och Sussi som fick åka tillsammans. När vi kom upp fick vi gå en km till för att komma till vattenfallet och grottan. Vi hade med oss badkläder och ficklampor, för vi skulle gå in i grottan. Grottan var lång och det rann vatten genom den. Vi hade med oss två guider och ytterligare två ungdomar med oss in grottan. För att vi skulle kunna se ordentligt tände de en stormlykta som vi hade med oss in.

Väl inne i grottan fick vi börja med att simma en bit, innan det blev så grunt att vi bottnade. Sedan ömsom vadade vi, klättrade på sandstenshällar och simmade. Drygt 20 minuter höll vi på och vi tog oss förmodligen ca 400-500 meter in i grottan. Där inne fanns det både sötvattenskrabbor och -räkor och fladdermöss. Fladdermössen såg vi inte eftersom grottan var så stor och mörk.

När vi kom tillbaka ut klättrade en av våra grottguider upp i en kokospalm och plockade varsin kokosnöt åt oss som vi drack upp och åt fruktköttet (nötköttet...).