joomplu:714

I går packade vi våra väskor eftersom vi skulle checka ut. Sofia på pensionatet hade ordnat så att vi skulle få åka till ön där Magellan, påskdagen 1521, höll den första katolska mässan på Filippinerna. Vi hade planerat så att vi fraktade med oss allt bagage och att Plan i Sogod skulle hämta oss vid bryggan när vi kom tillbaka. Båten (bankan) hämtade oss i staden Padre Burgos, ca 2 mil söder om Maasin. Innan vi lade ut från kajen lämnade vi in våra stora resväskor i den lokala affären i byn. Alla verkade för övrigt känna Sofia...

Först åkte vi till platsen där Magellan höll den första mässan. Det var ett minnesmonument högt upp på en kulle. Vi fick gå uppför en trappa med 450 trappsteg för att komma upp.

När vi var klara åkte vi vidare runt ön och landsteg hos vice borgmästaren på ön, vars mamma hade lagat i ordning lite "snacks" åt oss. Det visade sig vara en fullgod lunch vi fick. Vice borgmästaren verkade vara god vän med ägarna av vårt pensionat, så förmodligen hade Sofia fixat så att vi skulle få lunch.

Väl tillbaka på bryggan i Padre Burgos handlade vi lite i affären och väntade på bilen från Plan. Vi var lite tidiga, så vi fick vänta en kvart eller så innan bilen kom. I Sogod fick vi kaffe på Plans kontor innan vi checkade in på hotellet.