joomplu:714

Nu har vi åkt runt hela Taiwan och kommit tillbaka dit vi började, Taipei. I morse åkte vi med vår buss från hotellet i Tarokoravinen till järnvägsstationen i Xincheng. Längs vägen fotograferade vi ett vackert tempel och en plats där berget störtade brant ner i Stilla havet. Vårt tåg mot Taipei avgick klockan 10:49 och skulle vara framme knappt tre timmar senare. Eftersom vi åkte över lunchtid fick vi med oss en fullproppad lunchlåda som vi åt på tåget.

Väl framme i Taipei tog vi tunnelbanan till Xinbeitou där vi fick tid till eget turistande bland museer och bibliotek. Vår resort låg 50 höjdmeter och 20 minuters promenad från parken vi hade som utgångspunkt. Här letade vi snabbt upp poolerna med vatten från de varma källorna. Vattnet i bassängerna hade en temperatur på 40-45 grader, så det gick inte att bada för länge i taget.

Kvällsmaten blev ett litet äventyr när jag, Niclas, Ville, Anders och Inga-Lena tog hotellets skyttelbuss tillbaka till tunnelbanestationen. Det började regna och vi hamnade fel när vi försökte leta matställen. Till slut hittade vi en taiwanesisk buffé där man fick välja bland färdiglagade rätter och betala efter hur många rätter man valt. Mycket gott och trevligt. Vi lyckades efter lite diskussioner hitta tillbaka till tunnelbanestationen och skyttelbussen som tog oss tillbaka till hotellet.