joomplu:714

Huai YangTvå veckors semester i Thailand i mars 2011.

Huai YangNär vi hade solat vid poolen och ätit lunch drog vi till nationalparken Hat Wanakon och köpte souvenirer och gick längs stranden och tittade på gamla lämningar efter koraller. Vi ville passa på att åka mer mc så vi drog tillbaka rakt genom byn och hamnade till slut i ett litet fiskeläge en halvmil söderut. Vi kikade på båtar och snäckor som blåst upp på stranden. Innan vi åkte därifrån köpte vi någon form av grillade revben på pinne med mycket mer ben än kött. Hundarna i närheten var mycket intresserade av att få benen när vi hade gnagt på dem. På väg hem stannade vi till vid restaurangen i Sang Arun och åt litet lätt innan vi åkte tillbaka hem.

Huai YangI går hade jag tid för att besöka ortopeden på sjukhuset i Prachuap Khiri Khan. Vi tog en taxi från Nöng och åkte dit och medan jag var på sjukhuset gick de andra runt i staden. När jag kommit till sjukhuset blev jag skickad till röntgenavdelningen. Jag fick en vägbeskrivning av "kundmottagaren" vid receptionen och sedan knallade jag iväg. Rakt fram och sedan till vänster. Det kan väl inte vara så svårt, det är väl bara att läsa på skyltarna. Det visade sig inte vara så enkelt eftersom alla skyltar är skrivna med thai-bokstäver, utom för akuten, kassan och receptionen. Som tur var hade jag varit där en vecka tidigare, men då blev jag skjutsad i rullstol...

Bröllop Huai YangI går efter fisketuren blev vi inbjudna på bröllop av han som ordnade med turen. Efter viss tvekan bestämde vi oss för att gå och på förmiddagen var vi med på vigseln mellan ägarna av Kellys coffee shop där han är från Thailand och hon från Storbritannien, med ceremonierna enligt Thailändsk tradition med munkar och allt. På kvällen var det bröllopsfest från klockan halv sju med brudparets släktingar och diverse inbjudna västerlänningar i Huai Yang.

Fisketur och snorkling Ko ChanI dag åkte vi på snorkling- och fisketur till Ko Chan och Ko Thai Si utanför nationalparken i Huai Yang. Leif och Anita snorklade medan jag, Susanne och Tomas fiskade. Fiskarna bland de grunda korallreven fick finna sig i att lämna ifrån sig ett hundratal fotografier, med sex fiskar från de djupare vattnen fick sätta livet till. Mycket sol och värme och härliga havsvyer.

Hua HinI går åkte vi till Hua Hin för att uppleva nattmarknaden och äta färska skaldjur. Innan minibussen kom och hämtade oss klockan tre hann jag med ett videosamtal till Sverige med Skype. Enligt uppgift hade vi en bredbandsförbindelse till Sverige på 1,8 MB/s vilket är något av ett rekord.