joomplu:714

Huai YangTvå veckors semester i Thailand under mörka november.

I morse tänkte vi att vi skulle åka till nationalparken några kilometer norr om byn. Vi hade kartrekat och kommit fram till att det borde gå att åka dit utan att behöva ge sig ut på motorvägen. Vi begav oss i väg mot Bengts restaurang för att sedan försöka hitta avtagsvägen vi skulle in på. Den missade vi förstås och höll på att köra in på en resort i stället. Där fick vi hjälp av vakten som på mycket knackig engelska förklarade för oss att vi skulle svänga av på det röda vägen och det skulle vara skyltat mot Sukta resort.

Huai YangMan kan ju inte bara lata sig hela dagarna så vi satte klockorna att ringa 07.00 för att ta en joggingrunda innan det blev allt för varmt. Det hade regnat och åskat under natten så det dammade inget och temperaturen var sköna 26 grader.

Vi börjar med att jogga ut från Coconut village och norrut mot hörnet där man köper god och billig frukt, där tar vi höger ned mot fiskeläget.

Huai YangI dag tog vi en taxi till provinshuvudstaden Prahuap Kiri Khan för 170 kr. Först var vi till tempelberget med apor i utkanten av staden. Vi blev avsläppta vid foten av en lång trappa som visade sig bestå av 396 trappsteg rakt upp för berget. Längs trappan myllrade det av apor som var totalt orädda för människor. På förmiddagen, när vi var där, höll nästan alla apor på att plocka varandra i pälsen. Uppe på berget låg ett tempel, några små statyer och en stupa. Det var också en mycket fin utsikt där uppifrån.

Huai YangKlockan kvart i nio kom våran taxi som skulle hämta oss klockan nio och köra oss till debn burmesiska gränsen och marknaden som hålls där varje lördag. Hit kommer Burmeser och säljer främst träarbeten och orkidéer. Vi fick trängas med en massa Thailändare som åker hit för att fynda men också en del svenskar. Priserna var så låga att man inte kunde pruta, fyra blommande orkidéer för 20 SEK. Här fanns som på andra marknader en massa godsaker att stoppa i magen. Vi provade ett "tefat" som var friterat och smakade som kokoskakor.