joomplu:714

Hua HinI går åkte vi till Hua Hin för att uppleva nattmarknaden och äta färska skaldjur. Innan minibussen kom och hämtade oss klockan tre hann jag med ett videosamtal till Sverige med Skype. Enligt uppgift hade vi en bredbandsförbindelse till Sverige på 1,8 MB/s vilket är något av ett rekord.

 

I Hua Hin började vi med att gå ett varv runt staden på jakt efter ett shopping center och jeansköp, men det misslyckades. Vi hamnade på nattmarknaden i stället runt skymningsdags. Det var en hel del insupande av atmosfören, men också några inköp av t-shirts med mera. Vi provade också någon slags pannkakor med banan, rotee, innan vi skyndade till skaldjursrestaurangen där vi beställt bord.

När vi kom fram till restaurangen var det nästan fullt, men som tur var hade vi bokat bord. Vi fick sitta nästan längst ut vid havet. Det var en riktig lyxrestaurang och eftersom jag, Susanne och Tomas skulle få vår födelsedagsmiddag fick mamma och pappa bestämma vad vi skulle äta. Det slutade med varsin grillad räka och en havsaborre och en hummer (languster) att dela på. Missförstå mig inte, de fem räkorna vägde tillsammans 1,2 kg, ungefär lika mycket vägde hummern. Det smakade fantastisk gott.