joomplu:714

Bröllop Huai YangI går efter fisketuren blev vi inbjudna på bröllop av han som ordnade med turen. Efter viss tvekan bestämde vi oss för att gå och på förmiddagen var vi med på vigseln mellan ägarna av Kellys coffee shop där han är från Thailand och hon från Storbritannien, med ceremonierna enligt Thailändsk tradition med munkar och allt. På kvällen var det bröllopsfest från klockan halv sju med brudparets släktingar och diverse inbjudna västerlänningar i Huai Yang.

 

När vi kom till Kellys café på morgonen fick vi sitta ner en stund innan ceremonierna för Kelly och Surachai började. Först ut var en parad med brudgummens släkt och alla inbjudna där brudens föräldrar fick avgöra om brudgummen skulle bli insläppt eller inte. Detta startade klockan 9 eftersom 9 är ett lyckotal i Thailand. Sedan vidtog en ceremoni där brudgummen anhöll om brudens hand av brudens föräldrar genom att köpslå hur mycket han skulle få betala för att få bruden. Han blev av med klocka, mobiltelefon och plånbok innan han blev accepterad:)

När vi hade ätit mat kom nio munkar för att be för och hålla en ceremoni för brudparet. Det var en mäktig upplevelse. Munkarna blev bjudna på mat och höll en sista ceremoni innan de åkte tillbaka till templet. Då fortsatte en vattenceremoni där alla gäster fick hälla vatten på brudparets händer som en lyckönskning.

På kvällen var det fest och vi hade med lite pengar i kuvert till brudparet som vi fått tips om att man skulle ha. Det var en mycket trevlig fest med mat, öl, dans och musik. En festlig detalj var att byns poliser i tjänst kom med polisbilen och bjöd in sig själva till festen. De satt vid ett bord och åt mat och drack några öl också innan de gav sig av ett efter ett par timmar. Det var tydligen en ära att polisen bjuder in sig själva på ett thailändskt bröllop.