joomplu:714

I morse tänkte vi att vi skulle åka till nationalparken några kilometer norr om byn. Vi hade kartrekat och kommit fram till att det borde gå att åka dit utan att behöva ge sig ut på motorvägen. Vi begav oss i väg mot Bengts restaurang för att sedan försöka hitta avtagsvägen vi skulle in på. Den missade vi förstås och höll på att köra in på en resort i stället. Där fick vi hjälp av vakten som på mycket knackig engelska förklarade för oss att vi skulle svänga av på det röda vägen och det skulle vara skyltat mot Sukta resort.

Vägen mot Sukta resort stämde bra och nu började vi åka på små grusvägar in i skogen. Efter trixande runt vattenpölan och känslan av att vi snarare borde åka mot havet snarare än från i vägskälen kom vi fram till besökscentrat i nationalparken. Besökscentrat var mycket mer anpassat för utlänningar än vattenfallen vi besökte i början av resan. Vi köpte några souvenirer och letade oss fram till platsen där vandringslederna började.

När vi skulle börja vandra insåg vi att vi hade fel utrustning på oss. Kortbyxor och sandaler kändes inte rätt för att ge sig in på en ganska smal stig med mycket växtlighet runt omkring. Vi bestämde oss för att dagen nog bäst tillbringades vid stranden och att vandringsleden får vänta tills i morgon. På vägen tillbaka ungick en grön orm med nöd och näppe att bli överkörd av oss genom att snabbt slingra sig in i buskaget bredvid grusvägen.